Fida International ry:ssä ei enää tarvitse penkoa lahjoittaja- ja muita yhteystietoja esiin lukuisista eri tietokannoista, vaan haluamansa tiedot löytää muutamalla klikkauksella samasta lahjoittajarekisteristä, Kiltasta. Kiltan on toimittanut Kehätieto.

Fida International on vuonna 1927 perustettu Suomen helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö, jolla on noin 250 lähetystyöntekijää noin 39 maassa. Järjestö tarvitsi varainhankintansa koordinointiin uuden apuvälineen. Toiminnanjohtaja Harri Hakolan mukaan ennen ongelma oli se, että Fidan rekistereissä oli kymmeniä tuhansia nimiä, ja rekisterien käyttö oli hankalaa. Myös tekninen kapasiteetti alkoi loppua. 

Hakolan mukaan Kehätiedon valintaperusteisiin kuuluivat muun muassa yrityksen suomalaisuus ja se, että Kilta oli useiden suurten järjestöjen jo käyttämä, toimivaksi todettu järjestösovellus. 

- Järjestelmä räätälöitiin yhdessä Kehätiedon kanssa juuri meille sopivaksi, Hakola kertoo.

 

Rekisteriuudistuksen tavoitteet määritettiin vuoden 2012 syksyllä Fidassa, ja yhteistyö Kehätiedon kanssa alkoi vuoden 2013 lopulla. Uusi rekisteri otettiin käyttöön 1. syyskuuta 2014. Hakolan mukaan Fidan omat työntekijät ovat ottaneet uuden järjestelmän haltuunsa helposti sisäisten koulutusten jälkeen. 

Kaksi kolmasosaa Kilta-järjestelmän noin sadasta käyttäjästä on maailmalla eli Fidan lähetystyö- ja kehitysyhteistyöhankkeiden parissa. 

- Kenttätyöntekijöiltäkin on tullut kiitosta. He ovat kehuneet järjestelmää helppokäyttöiseksi, Hakola toteaa.

Toiminnanjohtajan mielestä yhteistyö Kehätiedon kanssa oli miellyttävää, asiallista ja asiantuntevaa.

- Kilta-asiakasrekisteri on hyvin suunniteltu ja tehty. Se antaa, mitä on luvattu, Hakola sanoo.

Teksti ja kuva: Tuomo Tarvas