Sähköinen viestintä on tullut pysyväksi osaksi järjestömaailmaa. Keskusjärjestöt voivat nyt tuoda jäsenyhdistystensä käyttöön helppokäyttöisen uutiskirjetyökalun LianaMailerin, joka toimii osana Kilta-järjestelmää. Yhdistys saa halutessaan ostaa lisäosan käyttöönsä verkkopankkitunnuksilla.

Kilta-tuoteperheen uusin lisäosa on yhdistyskäyttöön suunniteltu uutiskirjetyökalu. Yhteistyökumppanikseen Kehätieto on valinnut kokeneen, oululaislähtöisen toimijan Liana Technologiesin.

- Yhteistyön taustalla on järjestökentältä noussut tarve kehittää yhdistyksille sopiva uutiskirjetyökalu. Tähän tarpeeseen LianaMailer vastaa täydellisesti: helppokäyttöisyytensä lisäksi sovellus toimii suomen kielellä, Kehätiedon kehityspäällikkö Henrik Stürmer kertoo.

- LianaMailerin käyttäjäystävällisellä editorilla yhdistysten viestintähenkilöt pystyvät luomaan ja lähettämään viestinsä nopeasti ja luotettavasti. Työkalu skaalautuu helposti organisaation koon ja tarpeiden mukaan, minkä ansiosta se sopii erinomaisesti juuri Kiltaa käyttäville järjestöille, Lianan partneritoiminnasta vastaava Lari Suomalainen jatkaa.

Osoitteet aina ajan tasalla

Kotimainen LianaMailer on jo monille järjestöille tuttu uutiskirjealusta, joka tunnettiin aiemmin nimellä Postiviidakko. Kiltaan integroitu uutiskirjetyökalu on toiminnoiltaan karsittu, helppokäyttöinen LianaMailerin versio.

Moduuli toimii yhdellä kirjautumisella Kilta-järjestelmän sisällä ja on yhteydessä jäsenrekisterin tietoihin. Jäsenten ajantasaiset sähköpostiosoitteet siirtyvät rekisteristä automaattisesti postituslistalle, joten yhdistyksen ei tarvitse huolehtia osoitteiden päivittämisestä, lisäämisestä tai poistamisesta.

Kun järjestö tekee päätöksen tarjota Lianamailer-moduulia jäsenyhdistyksilleen, Kiltaan luodaan valmis uutiskirjepohja, jonka ulkoasu on räätälöity liiton brändi-ilmeen mukaiseksi.

Yhdistykselle kustannustehokas

Lisäosan käyttöönotto on yhdistykselle yksinkertaista – Kiltaan kirjautunut käyttäjä voi ostaa sen yhdistyksensä käyttöön vain muutamalla klikkauksella.

Yhdistys maksaa Lianamailer-lisäosan käytöstä kiinteää kuukausimaksua. Keskusliitolle Lianamailerin käytöstä ei tule maksuja.

- Paperisten kirjeiden lähettäminen alkaa olla hidasta, kömpelöä – ja turhan hintavaa.

LianaMailer tulee erittäin edulliseksi verrattuna kirjepostin lähettämiseen. Se on kilpailukykyinen myös muihin, maksullisiin uutiskirjepalveluihin verrattuna, Henrik Stürmer sanoo.

Maksu hoidetaan tilauksen yhteydessä verkkopankissa tai luottokortilla.

- Tavoitteenamme Kilta-tuoteperheen kehitystyössä on auttaa järjestöjä saamaan mahdollisimman paljon irti Kilta-jäsenrekisteristään. Kumppaniratkaisujen avulla järjestö voi laajentaa Kilta-kokonaisuutta omaa toimintaansa parhaiten palvelevaksi, kuten tässä tapauksessa tehostamalla paikallistason viestintää, Stürmer kuvailee.

- Olemme todella onnellisia, että työkalumme on helposti nyt kaikista pienimpienkin toimijoiden saatavilla kattojärjestön tarjoaman mahdollisuuden ansiosta. Sähköpostimarkkinoinnin tuottosuhde on kuitenkin modernin markkinoinnin suurin ja on hienoa, että järjestöt pääsevät hyödyntämään tätä, Lari Suomalainen tiivistää.