Henrik Stürmer

Kirjoittaja on Kehätieto Oy:n kehityspäällikkö, jolla on yli 20 vuoden kokemus IT-alalta. Hän on työskennellyt järjestöjen viestinnän ja toiminnan kehittämisen parissa viimeiset kymmenen vuotta. Järjestöjen toimintaprosessien kehittäminen teknologisten ratkaisujen avulla on lähellä Henrikin sydäntä.

Kiinnostus oman varainhankinnan vahvistamiseen on ollut viime aikoina nousussa järjestökentällä. Kehätiedon asiakkaista esimerkiksi Pelastakaa Lapset, WWF Suomi ja Suomen luonnonsuojeluliitto toimivat varainhankinnan kentällä hyvin ammattimaisesti. On myös paljon järjestöjä, joissa mietitään, miten oman varainhankinnan järjestämiselle voisi luoda toimivat puitteet.

Vaikka varainhankinnan kehittäminen vaatii tietoista panostamista, onnistuessaan se voi vahvistaa järjestön taloudellista riippumattomuutta. Varainhankinta toimii myös markkinointimielessä näyteikkunana järjestön toiminnasta.

”Aidosti tarkoituksenmukaiset työkalut järjestöjen varainhankintaan”

Kehätiedon aiemman osaamisen ja järjestökentän kanssa tehdyn yhteistyön pohjalta olemme kehittäneet uuden Kilta-tuotemoduulin, joka tarjoaa aidosti tarkoituksenmukaiset työkalut järjestöjen varainhankintaan.

Koska varainhankintakampanjat painottuvat tänä päivänä verkkoon, saavat niiden tekninen toteutus ja automaattiset toiminnot aiempaa enemmän painoarvoa. Kun perusprosessit saadaan kuntoon, voidaan järjestössä keskittyä varainhankinnan strategioiden ja keräysmetodien suunnitteluun.

Kilta-varainhankintasovelluksen avulla hoituvat tehokkaasti ja luotettavasti seuraavat varainhankinnan toiminnot:

1.     LOMAKKEET

Verkkosivustolle liitettävät, helppokäyttöiset lomakkeet ovat muokattavissa kampanjaan sopiviksi kenttien lisäksi esimerkiksi taustakuvan, logon ja vahvistustekstien osalta.

Lomakkeiden avulla voidaan kerätä kaiken muotoisia lahjoituksia: kertalahjoitus, kuukausilahjoittajaksi liittyminen ja yrityslahjoitus. Lomakkeen valmiit kentät palvelevat kaikkia tapoja, mutta ovat tarvittaessa myös muokattavissa.

Tukija voi valita lomakkeella valmiiksi annetun summan (esimerkiksi 10, 20 tai 50 euroa) tai syöttää haluamansa summan.

Maksutapoina voidaan valita verkkopankki, luottokortti, MobilePay tai e-lasku. Yrityslahjoituksen tekijä voi tilata myös laskun sähköpostiin.

2.     TUKIJAREKISTERI

Varainhankintasovelluksen henkilörekisterissä voidaan hallinnoida tukijoiden henkilötietoja tehokkaasti ja tietoturvallisesti.

Jokainen henkilö saa rekisterissä automaattisesti yksilöidyn viitenumeron ja hänen lahjoituksiaan voidaan seurata pankin viiteaineistojen perusteella. Myös tehdyt toimenpiteet, postitukset ja muu oleellinen tieto tallentuu yhteen paikkaan.

3.     KAMPANJAT

Kampanjoita voidaan luoda ja hallinnoida varainhankintasovelluksessa rajoituksetta. Myös kampanjan kopiointi toisen kampanjan pohjaksi on mahdollista.

Kukin kampanja on sidottu tiettyyn keräyskohteeseen. Näin myös tuottojen tiliöinnit jakaantuvat automaattisesti oikeisiin kohteisiin.

Kampanjan tietoihin voidaan kirjata kaikki oleellinen tieto: kampanjaan liitetyt verkkolomakkeet, aikajaksot, keräystavoitteet, tulleet lahjoitukset, vastuuhenkilöt, kampanjakulut ja niin edelleen.

4.     AUTOMAATIOT

Kaikissa Kilta-ratkaisuissa keskeisiä ovat älykkäät automaatiot, sillä niiden avulla voidaan välttää turhaa manuaalista työtä kuten tietojen siirtämistä käsin eri järjestelmien välillä. Varainhankintasovelluksessa kaikki tiedot siirtyvät automaation avulla eteenpäin.

Myös lahjoittamisen polku on automatisoitu: tukijaa ohjataan eteenpäin ja lahjoitussummat veloitetaan automaattisesti ulkopuolisten palveluntarjoajien maksupalveluiden avulla (verkkomaksulisäosa Paytrail ja mobiilimaksamisen väline MobilePay). Maksamisen jälkeen tukija ohjataan kiitossivulle ja hänelle voidaan myös lähettää määritellyt kiitosviestit.

Kuukausilahjoituksen aktivoimiseksi tukijan verkkopankkiin tehdään E-laskuehdotus, kun hän on maksanut e-laskun ensimmäisen erän. Tukija ohjataan kiitossivulle, jolla on ohjeet e-laskun aktivoimiseen ja linkit verkkopankkeihin. Mikäli e-laskuvaltuutus jää tekemättä, tukijaa muistutetaan automaattisesti halutun ajan kuluttua sähköpostilla.

5.     RAPORTOINTI

Varainhankintasovelluksen raportointityökalun avulla voidaan seurata järjestön varainhankinnan suuntaa ja kokonaiskuvaa. Esimerkiksi tukijamääriä voidaan tarkastella profiilin tai lahjoitusmäärien perusteella.

Kampanjoiden tuoton kehitystä ja rahaliikenteen kohdentumista keräyskohteisiin voidaan tarkastella ajantasaisesti kampanjan kuluessa.

Rekisteristä voidaan tehdä poiminta vaikkapa tietyn lahjoitussumman tehneistä tukijoista. Kohdennettujen tietojen avulla voit lähestyä lahjoittajia heitä koskettavalla tavalla.

Jos tarvetta on edistyneemmälle raportointiratkaisulle, sovellukseen voidaan liittää Microsoftin Power BI eli älykäs raportointi- ja analysointisovellus.

Kiinnostuitko?

Varainhankintasovelluksemme toimii erinomaisesti Kilta-jäsenrekisteriin yhdistettynä, mutta sen voivat ottaa käyttöön myös organisaatiot, jotka eivät ole Kilta-käyttäjiä.

Olisiko nyt oikea aika aloittaa järjestönne varainhankinnan perusprosessien organisointi?

Lue lisää Kilta-ratkaisuistamme tai ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella!

Lue myös: Miten Suomen luonnonsuojeluliitto hyödyntää Kilta-toiminnanohjausjärjestelmää?